Home

 Nationaal Congres PCZ

 Wat is preconceptiezorg?

 Waar is preconceptie-
zorg mogelijk?

 Bestuur en Organisatie

 Nieuws en agenda

 Hoe kunt u helpen?

 Documenten

 Links

 

Nationaal Congres Preconceptiezorg 2011

Het derde Nationaal Congres Preconceptiezorg is op 19 mei 2011 gehouden in het NBC congrescentrum in Nieuwegein.

Het ochtendprogramma vermeldde 4 sprekers over periconceptionele epidemiologie (prof dr RPM Steegers-Theunissen, Rotterdam), de betrokkenheid van huisartsen bij het preconceptieconsult (dr LC de Jong-Potjer, Zoetermeer), de implementatie van preconceptiezorg door verloskundigen (dr KM van der Pal-de Bruin, Leiden), en de afval poli in Zwijndrecht (drs GC van den Dool-Maasland, fertiliteitsarts).

In de middag waren er twee parallelle sessies. En sessie, met 6 voordrachten, was gebaseerd op een selectie van aangemelde abstracts. De andere sessie was gewijd aan onderzoek (met name de plannen van ZonMw), eerstelijnszorg (met name de NHG standaard en een voorlichtingsproject door verloskundigen in Amsterdam), en voorlichting (door ERFO-centrum en RIVM).

De dag werd afgesloten met een paneldiscussie over de financiering van de preconceptiezorg. Hieraan namen deel de KNOV (dhr J Becker Hoff), de LHV (dhr AHJ Jaspar, huisarts), Agis (dhr J Crasborn) en CZ (mw A van Hecke).

Het congres was geaccrediteerd door de KNOV (voor verloskundigen) en door het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) onder ID nr. 95963 (voor artsen)

 
 

Stichting Preconceptiezorg Nederland 2006